Pad proizvodnje u travnju za 6,6%

Bez autora
May 23 2010

Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj i u travnju je nastavila padati. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS), industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u travnju je pala za 1,9 posto u odnosu na ožujak. Pad je još veći na godišnjoj razini s obzirom na to da je industrija u travnju potonula za čak 6,6 posto u odnosu na travanj prošle godine. Ako industrijsku proizvodnju ocjenjujemo dosadašnom metodologijom, ona neprekidno pada još od posljednjeg tromjesečja 2008. godine, što pokazuje slabost domaće potražnje. Najveći pad u odnosu na ožujak, od četiri posto, zabilježila je proizvodnja robe za široku potrošnju. Znatan pad, od 1,8 posto, zabilježen je i u proizvodnji energije.

Pad proizvodnje u travnju za 6,6%Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj i u travnju je nastavila padati.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS), industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u travnju je pala za 1,9 posto u odnosu na ožujak. Pad je još veći na godišnjoj razini s obzirom na to da je industrija u travnju potonula za čak 6,6 posto u odnosu na travanj prošle godine.

U 2010. stagnacija


- Ako industrijsku proizvodnju ocjenjujemo dosadašnom metodologijom, ona neprekidno pada još od posljednjeg tromjesečja 2008. godine, što pokazuje slabost domaće potražnje - ocjenjuje Zdeslav Šantić, makroekonomist Splitske banke, koji očekuje da će industrijska proizvodnja u Hrvatskoj ove godine stagnirati.

Najveći pad u odnosu na ožujak, od četiri posto, zabilježila je proizvodnja robe za široku potrošnju. Znatan pad, od 1,8 posto, zabilježen je i u proizvodnji energije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik